Victòria Peñafiel, Manu Mestre i Mireia Navarro
Darrere l’Associació Dits Petits hi ha la Mireia Navarro, la Victòria Peñafiel i el Manu Mestre. Les dues som fotògrafes.

Per casualitats de la vida, tots hem tingut fills ingressats a la unitat de neonatologia de diferents hospitals de Barcelona. Sabem el desconcert i l’angoixa que comporta una situació com aquesta, en què les mares encara estem païnt el part i l’inici de la maternitat, i som conscients del poder de la imatge.

Durant l’estada a l’hospital, és probable que l’última cosa en què pensis sigui en fer fotos. Però és un record valuosíssim, no ja per les mares, sinó per als propis fills, quan siguin més grans. Si ens haguessin ensenyat fotos dels nostres nens mesos després, o un any després, perfectament sans, lluny d’incubadores, sondes de respiració i monitors d’oxigen, no ens ho haguessim cregut.

Per això hem decidit endegar aquest projecte sense ànim de lucre, amb moltes ganes de regalar records a tothom qui els vulgui.

Vols ser fotògraf voluntari?

Actualment Dits Petits arriba a diversos hospitals de Barcelona, però poc a poc el projecte s’està estenent a altres centres hospitalaris de tot Catalunya. Si et dediques professionalment a la fotografia i vols participar-hi, deixa’ns les teves dades a través d’aquest formulari. No t’oblidis de dir-nos d’on ets, quina disponibilitat tens i quina zona podries cobrir!

Apunta't!